82 w artykułach
Miesiąc z Nereuszową Akademią Zdrowia
- Dodano 2018-08-14
W trakcie wakacji letnich w trzech placówkach prowadzonych przez Stowarzyszenie Świętego Filipa Nereusza realizowany był projekt „Nereuszowa Akademia Zdrowia”.
Zmiany w organizacji ruchu w dzielnicy Ruda
- Dodano 2018-08-14
Od 20 sierpnia br. kierowców w Rudzie Śląskiej – Rudzie czekają istotne zmiany, związane z dwiema ważnymi inwestycjami - przebudową ulicy Piastowskiej oraz budową ronda.
Bronisław Wątroba - "Na pyndzyji sie łōnacza"
- Dodano 2018-08-13
W halembskiej filii MBP w Rudzie Śląskiej można oglądać wystawę Bronisława Wątroby pt.:. „Na pyndzyji sie łōnacza”
Działania NURD – W trosce o bezpieczeństwo pieszych
- Dodano 2018-08-13
9 sierpnia na terenie całego kraju policjanci prowadzili działania NURD, które skierowane były na bezpieczeństwo niechronionych uczestników ruchu drogowego, czyli pieszych i rowerzystów.
Jak na Rudzie bywało.. - niezwykła historia osiedla Kaufhaus
- Dodano 2018-08-12
„Jak to na Rudzie bywało...” - pod takim tytułem w sobotę, 11 sierpnia — w ramach projektu „Zaczarowane podwórka — odbył się spektakl plenerowy.
W zabawie nie przeszkodził im nawet deszcz!
- Dodano 2018-08-11
W Kochłowicach odbył się wczoraj kolejny z cyklu festynów rodzinnych „Po sąsiedzku".
Żyjmy na sportowo!
- Dodano 2018-08-11
Dawno, dawno temu, będąc na studiach, kiedy prowadziłem jeszcze jako takie życie sportowe, usłyszałem od kolegi hasło, które bardzo wziąłem sobie do serca – najpierw masa, później forma!
Czarują rudzkie podwórka!
- Dodano 2018-08-10
Od tygodnia w naszym mieście realizowany jest projekt „Zaczarowane podwórka” mający na celu włączenie do działań kulturalnych mieszkańców Chebzia i osiedla Kaufhaus.
Czy bekon to to samo co boczek? Sprawdź!
- Dodano 2018-08-10
Chrupiący bekon to nieodzowny element typowego angielskiego śniadania. Jest serwowany w towarzystwie jajek, fasolki oraz innych dodatków – to idealna propozycja na początek dnia!
O pasji do pieczenia opowiada Daniel Coceancig
- Dodano 2018-08-10
O pysznych deserach, pasji do pieczenia, a także fotografii opowiada Daniel Coceancig — finalista trzeciej edycji programu „Bake off – Ale ciacho!”.